nov 29, 2017 - Foto's, Poezie, Schiderijen    No Comments

Herfst 2017

Herfst 2017

Amberboom in magenta kleurenpracht met schilletjes van pistachenoten in een groen veld als teken van de rijke oogst van het seizoen ook dit jaar weer én dat er een voorraad is aangelegd om de winter door te komen voor mens en dier mogelijk gemaakt door flora wereldwijd.

Vrolijke optimistische kleuren worden afgewisseld met licht- en donkerbruin en daarin vallende bladeren als kenmerk van het verlopende seizoen voorzien van zilveren lichtjes die een nieuwe toekomst aankondigen en opstijgen als gasbelletjes tot een feestelijke schuimkraag van een oplichtende horizon bovenaan het schilderij.

Van de vele plaatjes die een mens maakt of tot zijn beschikking heeft, zijn er maar een paar die voor het individu, voor mij van betekenis zijn en waar ik een bijzonder belang aan hecht. Zie de foto en de tekening van de Amberboom aan het einde van de herfst 2016 met nog de gehele bladerkroon nog voor de eerste serieuze storm als Nederlandse variant op de Indian Summer en het schilderstuk van 25 oktober en 31 oktober.

Zo gaan we van de Amberboom via de Herfst en komen we uit bij mijn vrije impressie van de Kerstboom. Picturaal afgebeeld in omgekeerde volgorde dus.

JN,  171 wrdn. Rhenendael, op de Court.

 

U kunt hier een reactie plaatsen!